Menu

Oferta dań weselnych do wyboru

 

ZUPY:

  • Rosół z makaronem
  • Rosół wołowy z kołdunami
  • Barszcz czerwony
- z pasztecikami
- z krokietem
- z uszkami
  • Zupa krem z groszkiem ptysiowym
- z pieczarek
- z groszku zielonego
- z brokułów
- z borowików
  • Zupa cebulowa z grzankami

 

DANIA Z WIEPRZOWINY I WOŁOWINY:

  • Schab po parysku
  • Kieszonki schabowe nadziewane pieczarkami
  • Rogaliki schabowe z szynką i serem
  • Kotlet szwajcarski z serem (na zamówienie)
  • Schab pieczony w sosie naturalnym
  • Schab pieczony z oczkiem morelowym
  • Pieczeń wieprzowa z karkówki w sosie
  • Roladki schabowe w sosie
  • Kotlet hawajski (schab, ser, ananas, pieczarki)
  • Polędwica wieprzowa w sosie
  • Sznycel wieprzowy mielony
  • Zraz wołowy zawijany
  • Bouef Strogonof
  • Wołowina po prawansalsku
  • Bitki wołowe w sosie

 

SURÓWKI I SAŁATKI (w zależności od sezonu):

  • Surówka z kapusty białej
  • Surówka z selera po francusku
  • Surówka z selera i rodzynek z majonezem
  • Surówka z kapusty pekińskiej
  • Sałatka z kapusty czerwonej z majonezem
  • Sałatka z kapusty czerwonej z winem
  • Sałatka z marchwi i jabłka ze śmietaną
  • Sałatka z pora, marchwi i jabłka z majonezem
  • Sałatka włoska z buraczków
  • Ćwikła
  • Mizeria ze śmietaną
  • Bukiet surówek ( 3 rodzaje)
  • Marchewka w towarzystwie groszku
  • Buraczki zasmażane
  • Kapusta młoda duszona
  • Sałatka brokułowa
  • Sałatka pieczarkowa
  • Sałatka meksykańska
  • Sałatka jarzynowa

 

DANIA Z DROBIU:

  • Kotlet de volaille
  • Roladki drobiowe z pieczarkami
  • Kotlet pożarski mielony
  • Suropieki drobiowe w sosie
  • Udko pieczone
  • Udko faszerowane
  • Strogonof z indyka

 

DANIA RYBNE:

  • Ryba w sosie greckim.
  • Filet z pangi smażony
  • Pstrąg smażony lub pieczony w całości

 

DANIA RÓŻNE:

  • Królewskie flaczki
  • Gołąbki babuni w sosie pomidorowym lub grzybowym
  • Placek po węgiersku (sezonowo)
  • Pierogi wyrób wlasny: z mięsem, z kapustą i mięsem, z kapustą i grzybami, ruskie
  • Żurek staropolski z białą kiełbasą i jajkiem
  • Kwaśnica góralska
  • Żarkoje
  • Bogracz

 

DODATKI DO DAŃ:

  • Ziemniaki, puree
  • Kluski śląskie, kopytka
  • Kasza jęczmienna
  • Ryż na słodko lub z warzywami
  • Frytki
  • Orzeszki, rozetki, szyszki ziemniaczane
  • Ćwiartki ziemniaczane
  • Pieczywo- różne

 

PRZEKĄSKI ZIMNE DO WYBORU:

  • Mięsa pieczone (schab ze śliwką, karkówka pieczona, boczek faszerowany)
  • Wędliny ( szynka, polędwica, kiełbasa krakowska, baleron, salami)
  • Pasztet domowy
  • Schab po warszawsku w galarecie
  • Roladki szynkowe ze szparagami pod galaretką
  • Nóżki w galarecie
  • Tymbaliki drobiowe z cytryną
  • Galantyna drobiowa z brzoskwiniami pod delikatną galaretą
  • Śledź tradycyjny z cebulą

 

DESERY:

  • Ciasta- różne
  • Tort weselny
  • Patera pełna owoców, cukierki
  • Galaretka z owocami i bitą śmietaną polana sosem czekoladowym
  • Lody z owcami i bitą śmietaną

 

UWZGLĘDNIAMY INNE ŻYCZENIA PAŃSTWA